De link is gekopieerd

Wie zijn wij

Vrijheidnu.nl is bedacht door stichting Opus Laurium. We zijn allemaal gegrepen door de situatie waarin we zijn terechtgekomen; de coronacrisis. Dit jaar, op 5 mei 2020 was het 75 jaar geleden dat we bevrijd zijn. Helaas konden de evenementen waar we met z’n allen elk jaar zo naar uit hebben gekeken vanwege het coronavirus niet doorgaan. Daarom hebben wij dit platform bedacht. Dan vieren we toch, met alle filmpjes 75 jaar vrijheid samen.

Stichting Opus Laurium

De Stichting Opus Laurium wil, door het organiseren en realiseren van culturele projecten en evenementen, mensen met verschillende culturen verbinden. Het grootste project is ‘Of je kaas lust’, een filmproject ter gelegenheid van het 650 jaar bestaan van Woerden. Maar daaromheen willen we ook kleinere projecten en evenementen organiseren.

Met dank aan de Woerdenaren in de promovideo

Alian de jong, Angelique de Goey, , Arja van Veldhuizen, Erik Schuurmans, Floor Vierstra, Hendrie van Assem, Jan van Es, Loes IJpma, Mark van Leeuwen, Ryan Vergeer, Sofie Vierstra, Sterre Meijerink, Tessa Knijff, Victor Molkenboer

Andere projecten - Of je kaas lust

Of je kaas lust moet een filmproject worden dat gemaakt wordt door en voor Woerdenaren, op basis van de talloze tot de verbeelding sprekende verhalen. Mike Warmels gaat de film maken. De geschiedenis van Woerden, laagdrempelig, toegankelijk, maar historisch verantwoord. Meer info over dit project en trailers vind je hier.

Mogelijk gemaakt door ‘Stichting Opus Laurium’

 

Met dank aan
  • Sofie van Manen (Of je kaas lust): idee, teksten & organisatie
  • Jelle IJpma (Opus Laurium): teksten, input
  • Ronald Landman (Opus Laurium): financiële man en moral support
  • Hans van Manen: website en video editing (compilatievideo 5 mei wedstrijd)